Mūsų ūkis

Šeima. Tradicijos. Istorija.

Istorija

Penki žmonės, dešimt rankų, du šimtai hektarų. Tikrai yra ką veikti. Po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo 1990, buvome vieni iš pirmųjų atgavę savo senelių žemes. Kadangi visą gyvenimą gyvenome kaime, žemės ūkis nebuvo naujiena. Auginome viską – bulves, grikius, kviečius, cukrinius runkelius, miežius. Iš savo klaidų bei gamtos išdaigų mokėmės kiekvieną dieną. Vienas žingsnis į priekį, trys atgal. Dabar su šypsena veide, prisimename seną rusišką techniką ir laiką praleistą ją remontuojant, eiles prie grūdų supirkimo punktų, kai laukdavome paromis, kad tik priimtų – nebuvo lengva pradėti. Taip žingsnis po žingsnio, hektaras prie hektaro, praplėtėme savo ūkį, įsigijome naujos technikos, pripratome prie keistų rinkodaros dėsnių bei jų svyravimų. Šiuo metu auginame grūdines kultūras – kviečius, speltą, rugius, avižas, žirnius bei rapsą.

MILTAI BEI SĖLENOS

Neseniai įsigijome malūną ir patys pradėjome gaminti savo produkciją – valcuotus bei rupius viso grūdo miltus bei sėlenas. Miltai yra NATŪRALŪS, NEBALINTI, be jokių chemikalų ir pagaminti TIK iš mūsų ūkyje užaugintų grūdų. Gamybos procesas įdomus bei išskirtinis ir tuom, jog vyksta remiantis senolių išmintimi; grūdai turi būti malami ryte, tai jiems suteikia rytinės saulės energijos. Po sumalimo leidžiame miltams atsikvėpti ir subręsti, o tada rankomis perfasuojame į popierinius maišelius. Po kurio laiko, jau žiūrėk ir pyragu kvepia! Iki pasimatymo prie vaišių stalo!

Zelbų šeima.