Energinė vertė 1257 kJ / 300 kcal
Riebalai 1,70 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,25 g
Angliavandeniai 71,80 g, iš kurių cukrų 2,50 g
Baltymai 11,20 g
Druska 0,01 g
Alergenai
Rugių GLITIMAS
Laikymo sąlygos
Sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.
Pakuotė
1kg, 5kg, 10kg, 25kg
Receptai
Ruginio raugo pasigaminimas
Labai dažnai mūsų klausia, kaip patiems išsikepti ruginės duonelės. Galbūt turime raugo ir galime pasidalinti? Jaučiant didelį susidomėjimą ir norą patiems išsikepti bei paskleisti duonos aromatą virtuvėje, nusprendėme pasidalinti ir patarti, kaip pasigaminti ruginės duonos raugą savo namuose. Nesame profesionalūs kepėjai, o tokie pat kaip ir jūs, taigi papasakosime labai paprastai.
Jums reikės:
1 stilinės viso grūdo Zelbukio ruginių miltų
1 stiklinės vandens (kambario temperatūros)
Visą tai sumaišome (turėtų gautis grietinės tirštumo). Uždengiame rankšluostėliu. Laikome kambario temperatūroje, tylioje vietoje. Kitą dieną nepamirštame papildyti pora šaukštų miltų ir šiek tiek vandens (vandens visada pilame panašiai tiek, kiek ir miltų). Taip kartojame 3-4 dienas.
Nesupanikuokite, kai pirmomis dienomis atrodys, kad nesigauna, sklinda nekoks kvapas. Taip turi būti. Vėliau rūgimo bakterijos perims viršų ir jūsų raugas tikrai gausis. Tik reikia kantrybės ir, žinoma, nepamiršti, kad raugas rūgsta ir jį reikia prižiūrėti. Dar vienas darbas 🙂
Po 3-4 dienų padvigubiname ar patrigubiname savo raugą, įdėdami stiklinę ar dvi miltų ir šilto vandens (stiklinę). Sumaišome ir paliekame vėl kambario temperatūroje, toje pačioje vietoje 12 ar 24 val. kol išrūgs. Po to, dalį raugo atsidedame kitam kartui (laikome šaldytuve, kad rūgimo procesas sustotų). Nereikia sandariai uždengti. Raugas turi gauti šiek tiek oro, taip jis išlieka gyvas. Na o toliau, susirandame apatiniame stalčiuje ar spintelėje patį didžiausią molinį dubenį, imame Zelbukio viso grūdo ruginių miltų ir einame kepti ruginės duonelės. Skanaus!
Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra įdiegiami automatiškai. Siekiant individualizuoti jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums tinklapyje taip pat naudojami tiksliniai slapukai. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų įdiegimu ir naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Sutinku
Privatumo politika
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.