rupus speltu uprupus speltu closeZelbukio speltų miltai

Coarse Whole Spelt Flour

3.0027.50

Our 100% Whole Spelt is one of our most popular types of flour. Spelt  grows tall and has a hull, just like its older siblings. Spelt, however, performs much better in bread baking applications. It develops a stronger gluten network that will give your Spelt bread greater volume. Coarse Whole Spelt is a great substitute for coarse whole wheat flour in bread making. Spelt has similar baking characteristics as wheat but can be a healthier choice. Spelt is more water soluble than wheat which makes spelt easier to digest. Best kept in a cool, ventilated place for up to 6 months.

 

Description

Our 100% Whole Spelt is one of our most popular types of flour. Spelt  grows tall and has a hull, just like its older siblings. Spelt, however, performs much better in bread baking applications. It develops a stronger gluten network that will give your Spelt bread greater volume. Coarse Whole Spelt is a great substitute for coarse whole wheat flour in bread making. Spelt has similar baking characteristics as wheat but can be a healthier choice. Spelt is more water soluble than wheat which makes spelt easier to digest. Best kept in a cool, ventilated place for up to 6 months.

Package: 1kg, 3kg, 5kg, 10kg, 25kg.

Additional information

Weight 1 kg
Dimensions 11.5 × 8 × 16 cm
Kilmės šalis

Lietuva "Zelbukis"

Maistingumas 100g

Energinė vertė 1450kJ/343kCal
Riebalai 2.30g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.6g
Angliavandeniai 70.8g, iš kurių cukrų 0.9g
Baltymai 13.80g
Druska 0g

Alergenai

Kviečių GLITIMAS

Laikymo sąlygos

Sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Pakuotė

1kg, 5kg, 10kg

Receptas

ZELBUKIO ŠEIMYNOS BANANINS PYRAGAS

230 g Zelbukio viso grūdo Spelta miltų

70g cukraus

2 šaukšteliai kepimo miltelių

¼ šaukštelio druskos

Šaukštelio cinamono

2 kiaušiniai

110 g sviesto

450 g (maždaug 4 vnt.) prinokusių bananų

115 g žemės arba graikinių riešutų (nebūtinai)

Cukraus pudros pabarstymui

 

Kepimo formą (23x13x8cm) nestorai ištepkite sviestu. Moliniame inde sumaišykite sausus produktus: miltus, cukrų, cinamoną, druską, kepimo miltelius bei paskrudintus ir susmulkintus riešutus. Atskirame inde šakute sumaigykite supjaustytus bananus, kol pasidarys vientisa masė. Į ją supilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą bei lengvai išplaktus kiaušinius. Į gautą masę palengva maišydami supilkite sausą mišinį, nesmarkiai sumaišykite (svarbu nepersistengti maišant, nes tada pyragas išeis kietas ir nepurus). Sukrėskite tešlą į paruoštą kepimo formą ir šaukite į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min, kol gražiai paruduos. Ar iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigtas į kepinio centrą jis turi išlikti sausas. Ištraukę iš orkaitės pyragą 10 min. palaikykite formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!