rupus speltu uprupus speltu closeZelbukio speltų miltai

Coarse Whole Spelt Flour

3.0027.50

Our 100% Whole Spelt is one of our most popular types of flour. Spelt  grows tall and has a hull, just like its older siblings. Spelt, however, performs much better in bread baking applications. It develops a stronger gluten network that will give your Spelt bread greater volume. Coarse Whole Spelt is a great substitute for coarse whole wheat flour in bread making. Spelt has similar baking characteristics as wheat but can be a healthier choice. Spelt is more water soluble than wheat which makes spelt easier to digest. Best kept in a cool, ventilated place for up to 6 months.

 

SKU: N/A Category: Spelt Flour

Description

Our 100% Whole Spelt is one of our most popular types of flour. Spelt  grows tall and has a hull, just like its older siblings. Spelt, however, performs much better in bread baking applications. It develops a stronger gluten network that will give your Spelt bread greater volume. Coarse Whole Spelt is a great substitute for coarse whole wheat flour in bread making. Spelt has similar baking characteristics as wheat but can be a healthier choice. Spelt is more water soluble than wheat which makes spelt easier to digest. Best kept in a cool, ventilated place for up to 6 months.

Package: 1kg, 3kg, 5kg, 10kg, 25kg.

Additional information

Weight 1 kg
Dimensions 11.5 × 8 × 16 cm
Kilmės šalis

Lietuva "Zelbukis"

Maistingumas 100 g

Energinė vertė 1450 kJ / 343 kcal
Riebalai 2,30 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,6 g
Angliavandeniai 70,8 g, iš kurių cukrų 0,9 g
Baltymai 13,80 g

Alergenai

Kviečių GLITIMAS

Laikymo sąlygos

Sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Pakuotė

1kg, 5kg, 10kg

Receptas

ZELBUKIO ŠEIMYNOS BANANINS PYRAGAS

230 g Zelbukio viso grūdo Spelta miltų

70g cukraus

2 šaukšteliai kepimo miltelių

¼ šaukštelio druskos

Šaukštelio cinamono

2 kiaušiniai

110 g sviesto

450 g (maždaug 4 vnt.) prinokusių bananų

115 g žemės arba graikinių riešutų (nebūtinai)

Cukraus pudros pabarstymui

 

Kepimo formą (23x13x8cm) nestorai ištepkite sviestu. Moliniame inde sumaišykite sausus produktus: miltus, cukrų, cinamoną, druską, kepimo miltelius bei paskrudintus ir susmulkintus riešutus. Atskirame inde šakute sumaigykite supjaustytus bananus, kol pasidarys vientisa masė. Į ją supilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą bei lengvai išplaktus kiaušinius. Į gautą masę palengva maišydami supilkite sausą mišinį, nesmarkiai sumaišykite (svarbu nepersistengti maišant, nes tada pyragas išeis kietas ir nepurus). Sukrėskite tešlą į paruoštą kepimo formą ir šaukite į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min, kol gražiai paruduos. Ar iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigtas į kepinio centrą jis turi išlikti sausas. Ištraukę iš orkaitės pyragą 10 min. palaikykite formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!