manai upmanai closeZelbukis manų kruoposZelbukio manų kruopos

Manų kruopos su sėlenėlėmis 0,6 kg

1,48

Manų kruopos su sėlenėlėmis ne tik vaikučių maistas. Manų košė tinka visai šeimynai. „Zelbukio” manų kruopos yra su sėlenėlėmis ir smulkesnės nei įprastinės, todėl verdant košę reikia pilti palengva į dar neverdantį vandenį / pieną ir mašyti maišyti. Manų kruopas galima naudoti ir žuviai apvolioti ar kepiniams.

SKU: 1401 Category: Kruopos / grūdai

Aprašymas

Manų kruopos su sėlenėlėmis ne tik vaikučių maistas. Manų košė tinka visai šeimynai. „Zelbukio” manų kruopos yra su sėlenėlėmis ir smulkesnės nei įprastinės, todėl verdant košę reikia pilti palengva į dar neverdantį vandenį / pieną ir mašyti maišyti. Manų kruopas galima naudoti ir žuviai apvolioti ar kepiniams.

Papildoma informacija

Svoris 0,6 kg
Išmatavimai 9 × 5,5 × 17 cm
Svoris

600 g

Kilmės šalis

Lietuva "Zelbukis"

Maistingumas 100 g

Energinė vertė 1507kJ / 360 kcal
Riebalai 1,00 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,18 g
Angliavandeniai 74,80 g, iš kurių cukrų 0,40 g
Skaidulinės medžiagos 2,40 g
Baltymai 10,30 g
Druska 0,01 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje, vėsioje, gerai vedinamoje vietoje.

Alergenai

Kviečių GLITIMAS

Receptai

Manų kruopų ir jogurto pyragas

Manų kruopos tinka ne tik košytei, jas galime panaudoti ir kepiniams. Siūlome išbandyti iš svečios šalies parsivežtą lengvai pasigaminamą receptą.

Jums reikės:

180g Zelbukio manų kruopų

70g cukraus

360g natūralaus jogurto

110g aliejaus

3 kiaušinių

3 v.š. Zelbukio kvietinių 550C miltų

1 a.š. vanilos

½ a.š. sodos

1 a.š. kepimo miltelių

½ a.š. druskos

Sirupui

240ml vandens

150g cukraus

1 citrinos sulčių

 

Visų pirma, pasigaminame sirupą užvirindami vandenį su cukrumi, kol cukrus visai ištirpsta. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname ir įspaudžiame vienos citrinos sulčių. Paliekame toliau vėsti.

Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirpsta. Sudedame jogurtą ir aliejų, išmaišome mediniu šaukštu. Supilame likusius ingridientus ir gerai išmaišome, kol masė pasidaro glotni. Sukrečiame į aliejumi pateptą skardą ir šauname į 180C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25-30min, kol pyrago viršus švelniai paruduos.

Išėmę iš orkaitės pyragą iš kart palengva apipilkite sirupu, leiskite susigerti. Palikite pyragą toliau vėsti. Labai skanu su šviežiomis uogomis ar plakta grietinėle. Skanaus!