rupus ruginiai miltai uprupus ruginiai miltai closeZelbukio ruginiai miltaiZelbukio ruginiai miltai

Rupūs ruginiai miltai viso grūdo

1,3320,57

Rupūs ruginiai miltai – tai duonelių kepėjų džiaugsmas. Miltai gaunami girniniu malūnėliu sumalus visą grūdą, todėl juose išlieka ląsteliena bei visos maistingosios medžiagos. Rupūs ruginiai miltai dažniausiai naudojami ruginei duonelei kepti.

 

Išvalyti
SKU: N/A Category: Ruginiai miltai

Aprašymas

Rupūs ruginiai miltai – tai duonelių kepėjų džiaugsmas. Miltai gaunami girniniu malūnu sumalus visą grūdą, todėl juose išlieka ląsteliena bei visos maistingosios medžiagos. Rupūs ruginiai miltai dažniausiai naudojami ruginei duonelei kepti.

Papildoma informacija

Svoris 1 kg
Išmatavimai 11,5 × 7 × 16 cm
Kilmės šalis

Lietuva "Zelbukis"

Maistingumas 100g

Energinė vertė 1257kJ/300kcal
Riebalai 1.70g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.25g
Angliavandeniai 71.80g, iš kurių cukrų 2.50g
Baltymai 11.20g
Druska 0.01g.

Alergenai

Rugių GLITIMAS

Laikymo sąlygos

Sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Svoris

1kg, 5kg, 10kg, 25kg

Receptai

Ruginio raugo pasigaminimas

Labai dažnai mūsų klausia, kaip patiems išsikepti ruginės duonelės. Galbūt turime raugo ir galime pasidalinti? Jaučiant didelį susidomėjimą ir norą patiems išsikepti bei paskleisti duonos aromatą virtuvėje, nusprendėme pasidalinti ir patarti, kaip pasigaminti ruginės duonos raugą savo namuose. Nesame profesionalūs kepėjai, o tokie pat kaip ir jūs, taigi papasakosime labai paprastai.

Jums reikės:

1 stilinės viso grūdo Zelbukio ruginių miltų

1 stiklinės vandens (kambario temperatūros)

Visą tai sumaišome (turėtų gautis grietinės tirštumo).  Uždengiame rankšluostėliu. Laikome kambario temperatūroje, tylioje vietoje. Kitą dieną nepamirštame papildyti pora šaukštų miltų ir šiek tiek vandens (vandens visada pilame panašiai tiek, kiek ir miltų). Taip kartojame 3-4 dienas.

Nesupanikuokite, kai pirmomis dienomis atrodys, kad nesigauna, sklinda nekoks kvapas. Taip turi būti. Vėliau rūgimo bakterijos perims viršų ir jūsų raugas tikrai gausis. Tik reikia kantrybės ir, žinoma, nepamiršti, kad raugas rūgsta ir jį reikia prižiūrėti. Dar vienas darbas 🙂

Po 3-4 dienų padvigubiname ar patrigubiname savo raugą, įdėdami stiklinę ar dvi miltų ir šilto vandens (stiklinę). Sumaišome ir paliekame vėl kambario temperatūroje, toje pačioje vietoje 12 ar 24 val. kol išrūgs. Po to, dalį raugo atsidedame kitam kartui (laikome šaldytuve, kad rūgimo procesas sustotų). Nereikia sandariai uždengti. Raugas turi gauti šiek tiek oro, taip jis išlieka gyvas. Na o toliau, susirandame apatiniame stalčiuje ar spintelėje patį didžiausią molinį dubenį, imame Zelbukio viso grūdo ruginių miltų ir einame kepti ruginės duonelės. Skanaus!