straipsniai

Home / straipsniai

Močiutės ranka rašytas receptas gali sujungti kartas: atskleidė, kaip puoselėti tradicijas skubančioje visuomenėje

Šiuolaikinėje visuomenėje maisto gaminimo tradicijos ir iš kartos į kartą perduodamų receptų papročiai nyksta – jaunoji karta vis rečiau žino senelių…

Į šiukšliadėžę ar ant stalo? Išmaniosios virtuvės technologijos padeda pasirinkti teisingai

141 kilogramas – tiek išmetamo maisto vidutiniškai tenka vienam Lietuvos gyventojui per metus. Nors daugelis teigia norintys švaistyti mažiau…

Pelenų kiekis miltuose

Pelenų kiekis miltuose yra pagrindinė techninė specifikacija, daugiausia naudojama miltams klasifikuoti. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kas yra pelenų…

„Atiduotuvės” keliauja po Kauno regioną – daiktai randa naujus namus, o žmonės – džiaugsmą dalintis

Jei jūsų namuose kaupiasi daiktai, kurių seniai nebenaudojate – neskubėkite jų išmesti. Jie vis dar gali būti vertingi, reikalingi ar tiesiog mieli…

Kai ūkis – ne UAB: Teismas nubrėžė ribas, kam priklauso pinigai

Ar ūkininkas gali naudoti ūkio pinigus savo nuožiūra? Ar jam taikytini tokie pat reikalavimai kaip bendrovės vadovui – pirma sumokėti mokesčius…

Apklausa atskleidė, kad gyventojai nežino tikrųjų miškų kirtimų mastų, bet yra už miškų apsaugą

Lietuvos gyventojams dabartinė miškų politika yra nesuprantama: gyventojai tikisi, kad gerokai mažiau miškų yra kertami, kartu pasisako, kad daugiau…

Veja, kaimiška pievelė ar žydinti pieva: ką pasirinkti savo sodybai?

Vasara – metas, kai sodybos dūzgia nuo žoliapjovių ir kitos įrangos. Tačiau kai kurių sodybų šeimininkai tik dabar imasi savo aplinkos ruošimo…

Ilgamečiams aplinkosaugininkams įteikti apdovanojimai

Ketvirtadienį Pasaulinės aplinkos dienos proga apdovanoti Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai, ne vienerius metus skyrę…